вівторок, 15 грудня 2015 р.

10 грудня 2015 р. у Сокальській спеціалізованій школі І-ІІІ ст.. №3  проходив районний семінар практичних психологів та соціальних педагогів на тему: «Психологічний супровід учасників нового Державного стандарту.
Діагностика та корекція агресивності підлітків.»
   Практичний психолог Нелюбіна З.В.  познайомила присутніх з результатами діагностики семикласників. З учнями було проведено заняття з елементами тренінгу «Агресія та агресивність. Способи протидії агресивності.»
Мета: профілактика і зниження рівня агресивності у підлітковому віці шляхом формування адекватної самооцінки, вивчення прийнятних способів реагування в складних ситуаціях, прийняття себе і інших.
Завдання заняття :
1.     навчити підлітка контролювати свою агресію та звільнятися від неї у прийнятній формі;
2.     формувати адекватну самооцінку;
3.     розвивати вміння ефективно спілкуватися та співпрацювати з іншими;
4.     навчити планувати та прогнозувати своє майбутнє;
5.     усвідомлення особистої відповідальності за своє життя.
   З учнями було проведено різні форми роботи: рольові ігри, робота в групах, з допомогою мультимедійної презентації школярі ознайомились з теоретичним матеріалом про агресивність.
        Учні вчились контролювати свою агресію, з допомогою Я- повідомлень вирішувати конфліктні ситуації, з допомогою тренінгових вправ формувати адекватну самооцінку.










     Заняття пройшло цікаво та пізнавально як для семикласників, так і для психологів. о різні форми роботи: рольові ігри, робота в групах, з допомогою мультимедійної презентації школярі ознайомились з теоретичним матеріалом про агресивність.

      

Немає коментарів:

Дописати коментар